03 May 2013

Nieuwsbrief april ’13

0 Comment

Nu de winterse koude het land uit is en plaats heeft gemaakt voor een soms te kille lente zijn de klassiekers al voorbij. Je kijkt er zolang naar uit en het is zo gepasseerd.

Van het klassieke voorjaar onthoud ik vooral Gent- Wevelgem waar enkel materiaalpech een top 5 plaats in een Pro-Tour koers kon verhinderen. Een sterke Ronde van Vlaanderen, in de schaduw van de kopman, en finaal op de 27ste plaats eindigen. En dit op ‘slechts’ 2’49 seconden van een übermensch als Cancellara. Als je weet dat zijne Majesteit al anderhalve minuut wegrijdt van twee andere wereldtoppers Sagan en Roelandts dan weet je ’t wel. Slecht is het allemaal niet.

In Parijs- Roubaix kwam Jens aan de start vol goesting en met een goed gevoel. Ondanks het feit dat hij op de verkenning ten val kwam met een pijnlijke voet als gevolg. De vermoeidheid van het voorjaar begon stilaan te wegen. Voor de start had hij er zin in, maar zou ’s avonds blij zijn dat de riem er na de koers even af kon.

In het eerste uur van Paris-Roubaix werden ongeveer 50 kilometer afgelegd. Jens probeerde daarbij 30 kilometer aan een stuk weg te rijden met een hele mooie kopgroep. De andere ploegen hadden dit in de gaten en deden er alles aan om de ontsnapping bij te benen nog voor de eerste kasseistrook. Na deze inspanning moest onze poulain even bekomen terwijl de rest als briesende leeuwen over de eerste strook vlogen. Materiaalpech net voor het bos van Wallers zorgde ervoor dat Jens ver terug werd geslagen en niet meer in het stuk zou voorkomen. Hij zou de koers niet uitrijden. Wallers is hem niet gunstig gezind want ook vorig jaar had hij daar pech.

Na een paar dagen zonder fiets en wat quality-time nam Jens de draad weer op. Lange duurtrainingen zijn het vaste stramien na een piekperiode. Eind april reed Jens al een criterium in Nederland en de Rund Um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, what’s in a name… Dit telkens zonder noemenswaardig resultaat.

Ondertussen kreeg Jens het vertrouwen van de ploeg waarbij hij een intentieverklaring kon tekenen. Dit zou eerstdaags worden omgezet in een definitieve overeenkomst wat zou betekenen dat Jens ook in 2014 bij Lotto Belisol zal rijden.

Volgende week zal Jens starten in Picardië en dan volgt de Ronde van België.

Alles is echter zeer relatief wanneer we op woensdagavond 1 mei het verschrikkelijke nieuws vernemen dat Wouter Dewilde overleden is naar aanleiding van een valpartij in de eindsprint van de wedstrijd in Veldegem. Via deze weg wil het bestuur van de JDB fans ons diep medeleven betuigen aan zijn familie. Het ga je goed beste Wouter, waar je ook mag zijn!

Carpe Diem…

Kevin Debusschere

[top]
About the Author