30 May 2016

Ronde van België – uitslagen

0 Comment

Proloog: ronde van België
1) Wout van Aert – 6 km – gem. 52,427 km/u
2) Tony Martin op 2″
3) Reto Hollenstein op 4″
40) Jens Debusschere op 20″ – gem. 50,000 km/u

Een uitzonderlijk knappe prestatie van wereldkampioen veldrijden, Wout Van Aert. De jongeling was in de straten van Beveren zo maar even iedereen te snel af over een afstand van 6 kilometer!

Jens werkte de proloog eveneens goed af. Hij strandde op 20 seconden van de winnaar en reed met een gemiddelde snelheid van 50 km/u over de eindstreep. In het klassement levert dit voorlopig een 40ste plaats op.

Rit 1: ronde van België (na proloog)
1) Edward Theuns
2) Daniel Mclay
3) Kenny Dehaes
15) Jens Debusschere

Edward Theuns kwam als eerste over de meet op de Wandelaar in Knokke. Op de bergop lopende, laatste lijn versloeg hij McLay en De Haes.

Een massale valpartij ontregelde de sprint. Ook Jens moest een fors uitwijkmanoeuvre uithalen waardoor hij niet kon mee spurten voor het podium. Uiteindelijk kwam hij alsnog als 15de over de meet.

Rit 2: ronde van België (na proloog)
1) Dries Devenyns
2) Baptiste Planckaert
3) Stijn Vandenbergh
13) Jens Debusschere

Dries Devenyns neemt de overwinning én de leiderstrui na een mooie prestatie in de tweede etappe door de Vlaamse Ardennen.

Het werd een krachtmeting tussen Devenyns en Vandenbergh. De eerstgenoemde bleek dus de sterkste. Jens werd knap 13de, dit op 40 seconden van de winnaar.

Rit 3: ronde van België (na proloog)
De derde etappe in de ronde van België werd geneutraliseerd na een zware val partij met 19 betrokken renners! LTS-boy, Stig Broeckx, was het zwaarst getroffen slachtoffer. Hij ligt in coma in het ziekenhuis.

Jens was bij het spijtige voorval niet betrokken!!

We wensen alle geblesseerde renners een snel herstel!

Rit 4: ronde van België (na proloog)
1) Zico Waeytens
2) Daniel Mclay
3) Timothy Dupont
dns) Jens Debusschere

Toekomstige Dadizelenaar, Zico Waeytens, heeft de geanimeerde slotetappe in de ronde van België gewonnen. Meteen ook z’n eerste overwinning in het profpeloton.

De sympathieke West-Vlaming was in Tongeren sneller dan Daniel McLay en Timothy Dupont. Dries Devenyns is de eindwinnaar.

Het LTS-team, met Jens, besloot logischerwijs om niet meer van start te gaan in de laatste rit. Na de zware crash van daags voordien, met als grootste slachtoffer LTS-collega Stig Broeckx, was de ploeg te aangeslagen om aan de start te verschijnen.

zico

[top]
About the Author