26 Sep 2016

Jens in WK-selectie – Qatar 2016 – PROFICIAT!

0 Comment

wk-1

Reactie Jens:

“Gezien het parcours zat een deelname aan het WK al voor het seizoen in mijn achterhoofd. Na mijn val in de Tour heb ik toegewerkt naar deze periode; sowieso voel ik mij steeds goed in het najaar. De Tour of Britain en de Eneco Tour hebben mijn conditie naar het juiste peil gebracht. Het enige wat ontbreekt is een zege, al dienen zich nog enkele kansen aan. Heel wat Belgische renners hebben de afgelopen weken getoond dat ze over een goeie vorm beschikken, waardoor de bondscoach veel keuze had, maar ik denk dat er een negental op papier staat dat met ambitie naar Qatar mag afreizen. Ik denk dat mijn selectie terecht is. Tom Boonen heeft de afgelopen maanden bewezen dat hij eerste keuze is als het op sprinten aankomt, maar het zal er op aankomen de schiftingen te overleven. Mocht Tom door omstandigheden niet kunnen sprinten, denk ik de ambitie te mogen hebben een goed alternatief te zijn. Veel landen hebben een of zelfs meer goeie sprinters in huis, dan denk ik onder meer aan Bouhanni, Ewan, Sagan, Kristoff en Greipel.”

[top]
About the Author