02 Oct 2016

Tour de L’Eurométropole – uitslag

0 Comment

1) Dylan Groenewegen
2) Olivier Naesen
3) Tom Boonen
8) Jens Debusschere

De Nederlandse kampioen, Dylan Groenewegen, heeft vandaag (02/10/2016) de Eurométropole Tour gewonnen. Deze keer bestond die Tour uit slechts één etappe.

De regenbuien maakten er een bijzonder zware koers van.
Heel de dag waren de favorieten erop gebrand om er een mooi spektakel van te maken! Dat resulteerde In een kopgroep van 18 renners met heel sterke beren, o.a.: Naesen, Sénéchal, Wynants, Groenewegen, Boonen, Lampaert, Vermote, Wallays, Roelandts en Jens.

Op zo’n 30 kilometer van het einde scheurde die voorop rijdende bende in twee. Het was een spannende strijd waarin 9 renners vooraan, het op namen tegen 9 renners die een tiental seconden achter kwamen. In dat tweede groepje reed Jens. Toen die groep bijna terug volledig was samengesmolten, achtten Naesen, Wynants en Lampaert het moment aangekomen om vooraan volop aan te gaan.

Het trio leek gaan vliegen. In een duo-tandem reden Roelandts en Jens het gat vrijwel dicht maar toen de aansluiting er zo goed als was, viel Jürgen door een spijtig contact met Jens’ achterwiel. Tom Boonen probeerde bij het LTS-duo aan te pikken maar moest het gat laten. Na de tuimeling van Jürgen leek het leiderstrio wederom de biezen te hebben genomen en met z’n drieën te strijden voor de winst.

In een bizarre slotkilometer speelden de drie leiders blufpoker. Ze surplacten domweg waardoor het achtergebleven pelotonnetje nog kon terug komen. Daarin probeerde Jens de overwinning binnen te halen met een ultieme aanvalspoging maar een 50-tal meter voor de finish hadden de andere snelle mannen zijn wiel terug beet.

In die sprint bleek Groenewegen (na een discutabel manoeuvre) net iets sneller dan Oliver Naesen (die heel knap rechtop bleef).
Boonen werd derde. Jens reed als achtste over de finishlijn.

We onthouden vooral de sterke prestatie van onze favoriet, Jens Debusschere! De andere, Belgische WK-mannen ontgoochelden ook niet en waren allemaal in de eerste gelederen van de wedstrijduitslag terug te vinden.

Grtz,
the JDB’s!

jens

[top]
About the Author