18 Oct 2016

Uitslag – WK Qatar

0 Comment

Uitslag WK Qatar:
1) Peter Sagan
2) Mark Cavandish
3) Tom Boonen
47) Jens Debusschere op 05’26”

sagan

In de Qatarse zandbak heeft Peter Sagan z’n wereldtitel met een jaartje verlengd.

Zoals verwacht werd de meute uit elkaar gereden in de woestijn. Er waren maar liefst 6 Belgen vertegenwoordigd in de eerste waaier van circa 25 man: Boonen, Van Avermaet, Roelandts, Stuyven, Naesen en Keukeleire.

Jens kon de aansluiting met waaier één net niet maken… In een tijdspanne van 2 seconden werd er beslist indien onze favoriet mee was met groep 1 of groep 2. Jammerlijk genoeg werd het optie twee. Desalniettemin deed onze klepper voortreffelijk afstoppingswerk in de eerste achtervolgende bende.

Blijkbaar vond John Degenkolb van niet… De normaal altijd joviale Duitser dacht de achterstand nog dicht te rijden maar Jens, deed zoals elke andere renner ging doen, het logische afstoppingswerk voor zijn landgenoten. Daarop besliste John om prompt een bidon met water te spuiten op Jens’ hoofd.

Een geluk bij een ongelukkige/onfaire reactie want zo kon onze favoriet zich wat verfrissen in de heuse warmte.

Terug naar de voorste gelederen dan. Daar trokken de Belgen voluit de kaart Boonen. De Belgen speelden/gokten en verloren maar Boonen behaalde wel brons.

Sagan klopte Cavendish, Tom eindigde dus op stekje drie.

Jens kan nu even genieten van een welverdiende rust!

Grtz’s,
The JDB’s!

[top]
About the Author