26 Feb 2017

Omloop Het Nieuwsblad, valpartij gooit roet in het eten

0 Comment

Omloop Het Nieuwsblad:
1) Greg Van Avermaet
2) Peter Sagan
3) Sep Vanmarcke
dnf) Jens Debusschere

Heel wielerminnend Vlaanderen was gisteren opnieuw gebrand om de eerste koers op Vlaamse bodem te volgen. Het was op de koppen lopen bij de teambussen en de ploegvoorstelling in ‘t Gentse Kuipke. Ook tal van JDB-fans waren op post om Jens een hart onder de riem te steken voor de start van de eerste, Belgische openingsklassieker.

Echter kon dit niet veel baten. Onze favoriet was betrokken bij de massale valpartij op zo’n 62 kilometer van de finish. Jens ging hard tegen het asfalt neer en moest de strijd staken. Het verdict: een lichte hersenschudding en bloeduitstorting op de rechter bil. Het gevolg: niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Erg jammer maar laten we vooral niet wanhopen. Nog heel wat mooie koersen volgen en de schade lijkt al bij al nog mee te vallen. Bovendien heeft Jens een stalen doorzettingsvermogen en komt hij de tegenslag snel te boven.¬†Als Jens’ hoofdpijn morgen weg is, zal hij naar alle waarschijnlijkheid op woensdag 1 maart GP Samyn rijden.

Oja, de koers dan zelf in een notendop samengevat. Het leiderstrio, Sagan-Vanmarcke-Van Avermaet, bleek te sterk voor de achtervolgers. In een sprint vloerde Van Avermaet (net zoals vorig jaar) Sagan. Vanmarcke behaalde (wederom) een knappe podium plaats.

Grtz,
the JDB’s!

[top]
About the Author