09 Mar 2017

Tirreno-Adriatico: alle verslagen & uitslagen van Jens

0 Comment

Tirreno-Adriatico: etappe 1 – ploegentijdrit
1) BMC Racing Team
2) Quick-Step Floors op 17”
3) FDJ op 22”
7) Lotto Soudal op 52”

In het teamwerk tegen de klok kregen we het verwachte duo die streed om de prestigieuze dagzege. Het was BMC die aan het langste eind trok en de leiderstrui over de nek van Damiano Caruso kon trekken. Lotto Soudal behaalde een knappe 7de plaats.

Tirreno 1

Tirreno-Adriatico: etappe 2
1) Geraint Thomas
2) Tom Dumoulin op 9”
3) Peter Sagan op 9”
149) Jens Debusschere op 12’42”

De eerste rit in rechte lijn werd gewonnen door de sterke Welshman, Geraint Thomas. Hij reed in de pittige en lastige finale weg van een groepje met de voornaamste klassementsmannen.

Morgen is de kans op een sprint reëel. Eens kijken waar de mannen met de snelle benen, waaronder we zeker onze favoriet rekenen, uitkomen.

Tirreno-Adriatico: etappe 3
1) Peter Sagan
2) Elia Viviani
3) Jürgen Roelandts
23) Jens Debusschere

Peter Sagan won de derde rit in Tirreno-Adriatico. Het werd een massasprint waarin de Slovaak de snelste bleek.

Natuurlijk hadden we Jens wat dichter verwacht maar het zat onze favoriet niet mee. Op 32 kilometer van de finish reed hij plat. Op dat moment werd er juist barrage gemaakt. Heugh? Barrage? Die wordt gemaakt als de afstand tussen peloton en de volgauto’s achter de kopgroep te klein is geworden of als een grote groep geloste renners terug kan komen aansluiten achteraan. De volgauto’s moeten dan eventjes stoppen en weer plaats nemen in de karavaan helemaal op het einde van de sliert renners.

Jens kreeg daarom een wiel van de neutrale wagen maar dat paste niet optimaal op de ketting en het versnellingsapparaat… Daarom moest hij na enkele kilometers opnieuw veranderen van wiel. Ditmaal bij de Lotto Soudal volgauto, op circa 1 minuut van het peloton. De achtervolging zette hij alleen in en op 8 kilometer van de finishlijn kon hij de aansluiting met de achterste gelederen van het peloton terug maken. Heel wat energie was dus al verspild vooraleer de sprint nog moest worden ingezet. Uiteindelijk bolde hij als 23ste over de finish.

Toekomstige zwager, Jürgen Roelandts, behaalde een knappe 3de stek.

Tirreno-Adriatico: etappe 4
1) Nairo Quintana
2) Geraint Thomas op 18”
3) Adam Yates op 24”
100) Jens Debusschere op 20’22”

Het pluimgewicht, Nairo Quintana, won de koninginnenrit in de Tirreno. De Colombiaan was de snelste klimmer met aankomst op de Monte Terminillo.

Jens zat in de ruime grupetto.

Tirreno-Adriatico: etappe 5
1) Peter Sagan
2) Thibaut Pinot
3) Primož Roglic
110) Jens Debusschere op 24’58”

Peter Sagan, ja wederom hij, heeft zijn tweede ritzege in Tirreno geboekt. De wereldkampioen verbaasde heel wat klimmers en kijkers door de venijnige finale te overleven. In een steile sprint bergop vloerde hij de berggeiten.

Jens reed opnieuw binnen met een achtergebleven ‘bus’.

Tirreno-Adriatico: etappe 6
1) Fernando Gaviria
2) Peter Sagan
3) Jasper Stuyven
4) Matteo Trentin
5) Jens Debusschere

Alhoewel hijzelf behoorlijk ontgoocheld was/is, noteren we een knappe 5de plaats voor onze poulain in de voorlaatste etappe van de Tirreno. Vooraf werd er door de kenners getwijfeld of er al dan niet een massasprint kon plaatsvinden, dit omwille van een flinke puist op 8km van de aankomst.

De snedige aanvallen van onder andere Nibali en Terpstra werden gepareerd. Jens kon rekenen op de hulp van Benoot en Roelandts om de sprint van een gescheurd peloton in te leiden. Gaviria ging als eerste aan en kwam over Roelandts en Jens heen. Sagan, Stuyven en Trentin volgden. Jens kon die ultieme versnelling moeilijk beantwoorden en strandde op de 5de stek.

Morgen eindigt de Tirreno-Adriatico met een korte, individuele tijdrit. Dit over een vlak parcours van 10km.

Keep up the good work, gozer!

Tirreno 3Tirreno 4

Tirreno-Adriatico: afsluitende tijdrit 
1) Rohan Dennis
2) Jos van Emden op 03”
3) Michael Hepburn op 03”
88) Jens Debusschere op 1’02”

De Australiër Rohan Dennis, een knoert van een specialist in het werk tegen de klok, veroverde de dagzege in de afsluitende tijdrit in Italië. De Aussie was iets van 3 seconden sneller dan Jos van Emden en Hepburn over het 10 kilometer vlakke parcours. Quintana gaf het eindklassement niet meer uit handen.

Jens eindigde op de 88ste plaats. Hij en de andere LTS-boys, die zaterdag de eerste grote klassieker van het jaar rijden, blijven in Italië. Ze vertoeven reeds in Milaan. Aftellen naar zaterdag, waar we nu reeds hunkeren naar ‘La Primavera’. Daar kan Jens zich verwachten aan enkele JDB-fans in hart en nieren langs de kronkelende wegen!

Tirreno 5

Grtz,
The JDB’s!

[top]
About the Author