23 Mar 2017

Dwars door Vlaanderen – verslag

0 Comment

Dwars door Vlaanderen:
1) Yves Lampaert
2) Philippe Gilbert op 39”
3) Alexey Lutsenko op 39”
78) Jens Debusschere op 2’02”

Dwars door Vlaanderen startte gisteren wederom in Roeselare. Jens werd er geboren en liep er enkele jaren school. Hij gaat er geregeld snookeren en/of iets gezonds eten tijdens rustdagen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vele JDB-sympathisanten naar het Polenplein waren afgezakt om een glimp van hun renner op te vangen (en een pintje te nuttigen op één van de zonnige terrassen van de lokale cafés).

Iets voor 12u werd de wedstrijd officieel op gang geschoten. Met het nodige gekrijs werd Jens, die na z’n prachtige overwinning van vorig jaar logischerwijs nummer 1 droeg, toen al het beste toegeschreeuwd. Zo’n 203 kilometer verderop zouden de renners aankomen in Waregem. Dit is de plaats waar Jens met z’n toekomstige vrouw, Kelly Roelandts, woont.

Dwars door Vlaanderen 5

Het wedstrijdverhaal zelf dan:
Op de Berendries, 75 kilometer van het einde, plaatse Gilbert een verschroeiende jump. Door die versnelling ontstond er een ruime kopgroep van twintig renners. Voor de LTS-boys was alleen Jelle Wallays vooraan vertegenwoordigd. Jens speculeerde op een sprint met een uitgedunde groep, iets gelijkaardigs zoals het jaar voordien. Toen ‘Phil’ demarreerde zat hij te ver om deze versnelling te beantwoorden.

Op de Paterberg plaatste diezelfde Gilbert opnieuw een versnelling. Ditmaal konden alleen Lampaert, Durbridge en Lutsenko volgen. Iets over Nokereberg viel Lampaert vervolgens aan. Ploegmaat Gilbert liet het gat vallen en de vogel was gaan vliegen. Yves Lampaert kwam solo over de meet in Waregem. ‘Phil’ werd tweede en Luke Durbridge derde.

Jens kwam als 78ste over de streep. Dit op ongeveer 2 minuten van de winnaar.

Laten we vooral niet te veel wanhopen en mekkeren! In elke wedstrijd waar ongeveer 200 renners aan de start staan, kan er maar één met de overwinning gaan lopen. Een zege komt nooit op bestelling en we weten verdomd goed dat Jens traint als een echte professional. Met 13 huidige profzeges heeft onze bijna 28-jarige favoriet toch ook al een aardig palmares?! Die veertiende komt er wel, we weten alleen niet waar en wanneer.

Grtz,
the JDB’s.

[top]
About the Author