31 Mar 2017

Driedaagse De Panne-Koksijde – alle uitslagen en verslagjes

0 Comment

Driedaagse De Panne-Koksijde
Rit 1:
1) Philippe Gilbert
2) Luke Durbridge op 17”
3) Simone Consonni op 34”
35) Jens Debusschere op 3’45”

De beslissing van de wedstrijd viel op de tweede beklimming van de Muur. Gilbert reed iedereen prompt uit het wiel. Luke Durbridge kon z’n wagonnetje net niet aanhaken.

De Australische tijdritspecialist probeerde het kloofje na de Muur nog te dichten maar kwam eigenlijk geen sikkepit dichter op de Belgische Kampioen, die met veel bravoure de zege verdiende.

Jens zat in de achtervolgende groep met Kristoff. Men probeerde het gat naar de kopgroep te dichten maar zonder succes. De sliert renners was bovendien ook helemaal verbrokkeld waardoor het moeilijk was om via de volgwagens nog aan de nodige drinkvloeistof te komen. Uiteindelijk reed hij zo’n 50 km zonder drinken en dit resulteerde in krampen in de slotfase.

De Panne 4

Rit 2:
1) Alexander Kristoff
2) Edward Theuns
3) Marcel Kittel
27) Jens Debusschere op 1’32”

Ditmaal werd de koers vooral beslist in De Moeren. De Moeren staan altijd garant voor spektakel omwille van de wind die er vrij spel heeft.

Het peloton werd onder leiding van Quick-Step en Trek in flarden gescheurd. De onvermijdelijke waaiers werden gevormd en negentig procent van het peloton liet zich door die zet ringeloren. Spijtig genoeg zat geheel het Lotto Soudal-team bij de geklopten. Ook Luke Durbridge zat niet in de eerste waaier, waardoor de spanning om het eindklassement in een strijd met Gilbert volledig verdween.

In de eindsprint vloerde Alexander Kristoff z’n metgezellen.

Rit 3a:
1) Marcel Kittel
2) Alexander Kristoff
3) Sacha Modolo
7) Jens Debusschere

In de traditionele, korte ochtendetappe kregen we de verwachte massasprint. De sprintbom, Marcel Kittel, behaalde een erg knappe overwinning.

Dit omdat de Duitser op 15 kilometer van de finish ten val kwam. Met enkele kompanen van Quick-Step dichtte hij alsnog de kloof, kwam terug helemaal vooraan het peloton en rondde het ploegwerk alsnog meesterlijk af.

Het moet gezegd, de plaatselijke rondes op het einde van rit 3a zijn allesbehalve veilig te noemen. Mede omdat de wedstrijd kort is, waardoor heel wat ‘mindere goden’ zich nog kunnen mengen in de einddebatten maar vooral door de tramsporen waar de renners over moeten laveren. Dit met de nodige uitwijkmanoeuvres en valpartijen tot gevolg.

Onze stuurvaardige Jens hield zich staande in het strijdgewoel. Hij veroverde een mooie 7de plaats.

Rit 3b ITT:
1) Luke Durbridge
2) Sylvain Chavanel op 0”
3) Alexander Kristoff op 2”
50) Jens Debusschere op 1’36”

In de afsluitende tijdrit werd het verrassend nog een spannende strijd tussen Durbridge en oude rakker, Chavanel, voor de ritzege. De eindzege van Gilbert kwam sowieso niet meer in het gedrang.

Over circa 14 kilometer was de sterke Australiƫr net dat tikkeltje sneller dan de Fransman. Het kwam aan op enkele honderdsten van een seconde maar de Aussie had de overwinning wel te pakken!

Jens behaalde een 50ste stek in een discipline die niet zijn dada is.

De Panne 2

Grtz,
The JDB’s!

[top]
About the Author