10 Apr 2017

Parijs-Roubaix, het verhaal van Jens

0 Comment

Parijs-Roubaix:
1) Greg Van Avermaet
2) Zdenek Štybar
3) Sebastian Langeveld
78) Jens Debusschere op 9’53″

Roubaix 1

Elke renner beleeft een wedstrijd op zijn manier. Dit motto geldt zeker ook voor Parijs-Roubaix! Laten we voor één keer Jens alleen uit de wielermeute pikken en zijn gevoel voor, tijdens en na ‘de Hel’ trachten te beschrijven.

Toen ‘Buskre’ zondagmorgen opstond, had hij het verloop van ‘de Hel van het Noorden’ waarschijnlijk totaal anders voorgesteld. De verkenning die donderdag werd gereden, was voor Jens in principe vlekkeloos verlopen. Niemand van het Lotto Soudal team had tijdens die verkenning te maken met een platte band en zowat op elke kasseistrook was het Jens die als eerste het einde haalde. Na een stevig ontbijt moet hij ‘s morgens waarschijnlijk iets gedacht hebben in de aard van: ‘Kga ier vandage ki buzze geven!’

Tijdens de koers zelf een totaal ander verhaal. Reeds op de eerste ‘secteur’ van de dag kreeg Jens’ racefiets te maken met een tube die het begaf. Gevolg: een fietswissel met spijtig tijdsverlies in alle hectiek van de koers en meteen moeten beginnen aan een verdomde inhaalkoers. Na een hevige strijd kwam ‘Buskre’ terug aansluiten aan de staart van het eerste peloton. Enkele kilometers later was het wederom prijs, laat het dan wel een prijs zijn die je liever niet in ontvangst neemt! Op ‘secteur’ 20, de kasseistrook net voor Trouée d’Arenberg (alias Bos van Wallers), stond Jens wederom aan de kant met een lekke band. Brute pech en de kans op een mooie uitslag verloren in z’n lievelingskoers! Het huilen stond onze favoriet nader dan het lachen maar moedig besloot hij om verder te rijden. Uiteindelijk kwam hij verbouwereerd aan op de piste van Roubaix. Hij bolde als 78ste over de meet op circa 10 minuten van de zegevierder.

Na een verkwikkende douche in de teambus, die het befaamde stof van Roubaix deed wegspoelen, vond Jens z’n relativeringsvermogen terug. Hij besloot wat later om een flesje wijn te kraken en een hapje te gaan eten met z’n vriendin, Kelly. Wat palaveren over koetjes en kalfjes en de pech van de dag werd zo verdron(g)of(k)en.

Jens, geniet van een welverdiende rustperiode!

Grtz,
the JDB’s!

[top]
About the Author