09 May 2017

De kop is eraf! Jens wint eerste rit in Duinkerke! (verslagjes van alle ritten)

0 Comment

Vierdaagse van Duinkerke
Rit 1:
1) Jens Debusschere
2) Marc Sarreau
3) Clément Venturini

De kop is eraf! Daarnet won Jens z’n eerste wedstrijd van het huidige wielerseizoen. Proficiat, kerel!!

Het peloton scheurde in twee grote delen na een valpartij. Dit op 22 kilometer voor de finish. In het voorste deel waren de LTS’ers sterk vertegenwoordigd. Het team trok resoluut de kaart van hun snelste man. Jens werkte het ploegenwerk meesterlijk af. Logischerwijs is ‘Buskrut’ ook de eerste leider.

Met de Baloise Belgium Tour die 3 x passeert voor ons supporterslokaal, kunnen de aanwezigen zich aan een extra traktaat verwachten! Wanneer? Donderdag 25 mei.

Duinkerke 1

Rit 2:
1) Arnaud Démare
2) Jens Debusschere
3) Rudy Barbier

Nadat Jens gisteren naar de overwinning vlamde, strandde hij vandaag op luttele meters van Arnaud Démare in de verwachte massaspurt. Opnieuw een knappe sprint van onze favoriet! Vanzelfsprekend blijft ‘Buskrut’ leider in het algemene klassement en mag hij morgen opnieuw het roze shirtje over z’n schouders spannen.

Duinkerke 2

 

Rit 3:
1) Benjamin Thomas
2) Niccolo Bonifazio
3) Arnaud Démare
26) Jens Debusschere

Deze rit werd gewonnen door de eerder onbekende Fransman, Benjamin Thomas. De renner van Armée de Terre bleef uit de greep van het spurtende peloton. Jens had last van een geblokkeerde rug maar behoudt zijn leiderstrui.

Duinkerke 12

Rit 4:
1) Sylvain Chavanel
2) Samuel Dumoulin op 5’’
3) Clément Venturini op 5’’
100) Jens Debusschere op 9’5’’

De vierde rit bleef lang gesloten. Het was wachten tot op tien kilometer van de streep op een eerste schifting. Een tiental renners ging ervandoor op een steile klim. Onder andere: Naesen, Chavanel, Dumoulin en Venturini.

Met iets meer dan vijf kilometer op de teller schudde Chavanel aan de boom. “La Machine” timede zijn inspanning perfect en hield zijn medevluchters nog net af aan de finishlijn, meteen goed voor zijn eerste zege van het seizoen. Jens, die nog steeds sukkelde met z’n rug, verloor de leiderstrui. (sporza)

Rit 5:
1) Ignatas Konovalovas
2) Sander Armée op 3″
3) Oliver Naesen op 3’’
53) Jens Debusschere op 11’43’’

Ignatas Konovalovas heeft de vijfde rit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Op de slothelling in Cassel reed de Litouwer van FDJ weg uit een kopgroepje met Sander Armée, Oliver Naesen en Clément Venturini. Het was een pittig etappe waarin de meute over enkele lastige hellingen moesten.

Jens kwam als 53ste binnen met de grootste ‘grupetto’.

Rit 6:
1) Adrien Petit
2) Berden de Vries op 15″
3) Julien Duval op 18″
23) Jens Debusschere op 37’’

Adrien Petit wist de massasprint de ontlopen en pakte solo de winst in de afsluitende rit van Duinkerke. De eindzege van Clément Venturini kwam niet meer in het gedrang. Sander Armée en Oliver Naesen mochten mee op het eindpodium.

Voor Jens was het een geslaagde beurt in de Vierdaagse van Duinkerke. Onze poulain behaalde er z’n eerste seizoenszege en tankte het nodige vertrouwen tijdens de sprints.

Keep up the good work, gozer!

Duinkerke 14

[top]
About the Author