27 May 2017

Baloise Belgium Tour – verslagjes en uitslagen – !!overwinning van Jens in slotetappe!!

0 Comment

Baloise Belgium Tour: rit 1
1) Bryan Coquard
2) Jens Debusschere
3) Daniel Mclay

De vooraf aangekondigde massasprint werd een feit. Op ‘de Wandelaar’ van Knokke werd Jens verslagen door de Franse sprinter, Bryan Coquard.

Het voorbereidend werk van de Lotto-Soudal-mannen werd goed uitgevoerd. Roelandts was de laatste wagon om Jens de piloteren. Op 200m van de eindstreep ging onze favoriet aan. Op de oplopende aankomst in Knokke-Heist kon alleen de snelle Quoqard Jens nog remonteren. Jammerlijk genoeg vond er een valpartij plaats in de laatste rechte lijn. De schade bleek bij alle renners al bij al mee te vallen.

Knappe sprint van onze favoriet! Morgen volgt een nieuwe kans met de aankomst in Moorslede. We zullen met velen present zijn in het JDB-supporterslokaal om ‘Buskrut’ luidkeels aan te moedigen.

Baloise Belgium Tour 1

Baloise Belgium Tour: rit 2
1) Mathieu Van der Poel
2) Philippe Gilbert
3) Wout van Aert
20) Jens Debusschere op 18”

De tweede rit van de Baloise Belgium Tour passeerde drie maal in Dadizele. Dat zullen de renners ook geweten hebben! Aan het supporterslokaal, waar drie tussensprints plaatsvonden, werd ambiance gemaakt met een lokale DJ. Bovendien konden we ook gebruik maken van een draaisirene dat men gebruikte in de tweede wereldoorlog om de renners en Jens in het bijzonder een luide verwelkoming te geven. Met het schitterende weer en de zomerse muziekplaatjes werden heel wat drankjes genuttigd en de ovenkoeken met beenham vlogen na 17u00 de deur uit.

Over de koers zelf kunnen we het kort houden. De beslissing viel op de Kemmelberg. Daar trokken van de Poel, Van Aert, GIlbert en enkele anderen stevig door. Er ontstond een kopgroep met dertien man. Van de LTS-boys waren Benoot en Vanendert vooraan present, Jens zat wat te ver en miste de slag. Het achtervolgende peloton kwam te laat en zo kwam ‘Buskrut’ als 20ste over de finish.

Bij deze: aan alle supporters, sympathisanten, volgers,… van JDB van harte bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid!

Baloise Belgium Tour - Sportkring

Baloise Belgium Tour: rit 3 (ITT)
1) Matthias Brändle
2) Tony Martin op 14”
3) Wout van Aert op 14”
43) Jens Debusschere op 1’05”

Matthias Brändle won de tijdrit in de Baloise Belgium. Over een afstand van 13,4 km was de Oostenrijker de beste.

Voor Jens was de individuele tijdrit een training. Zijn persoonlijke trainer, Paul Van den Bosch, ging mee in de volgwagen om de prestatie op te volgen en Jens aan te moedigen.

Reactie Van den Bosch vooraf: “Het is niet de bedoeling dat Jens hier top gaat presteren, want hij is sinds de 4-daagse van Duinkerke weer aan het opbouwen. Wel gaan we kijken naar hoeveel wattage hij kan duwen.”

Bekijk Jens’ integrale tijdrit via de link:
https://www.youtube.com/watch?v=qYRjLjQ0pNY

Baloise Belgium Tour: rit 4
1) Maurits Lammertink
2) Ruben Guerreiro
3) Jens Keukeleire op 5”
130) Jens Debusschere op 20’13”

In de koningin etappe van de Baloise Belgium Tour was het de Nederlander, Lammertink, die iedereen verraste. De eerste vier renners aan de aankomst waren allemaal overlevers van de vroege vlucht.

Jürgen Roelandts was ook vooraan vertegenwoordigd maar Lotto-Soudal besloot om het gat kleiner te maken. Met Benoot en Vanendert hoopte men op een eventuele dagzege en goed klassement maar de sterkste renners uit het peloton kwamen iets te laat. De LTS-trein nam het peloton op sleeptouw met heel wat afhakende renners als gevolg.

Ook Jens deed z’n deel van het werk. Na z’n inspanningen nestelde hij zich in de grootste gruppetto. Hij kwam als 130ste binnen op circa 20 minuten van de winnaar.

Baloise Belgium Tour: rit 5
1) Jens Debusschere
2) Coen Vermeltfoort
3) Boy van Poppel

Jens won de slotetappe van de Baloise Belgium Tour en neemt zo ook z’n tweede zege van het seizoen!
In de laatste rit maakte onze poulain het LTS-teamwork sterk af in de massasprint! Het algemene klassement ging naar landgenoot, Jens Keukeleire.

Voor de leden en sponsors van de JDB-supportersclub voorzien we vanaf 18u30 vanavond enkele consummatiebonnetjes tot 20u00. Dit in Café de Sportkring (adres: Beselarestraat 10, 8890 Dadizele)

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 5

[top]
About the Author