28 Feb 2018

Verslagje – KBK 2018

0 Comment

De Nederlander, Dylan Groenewegen, heeft afgelopen weekend Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. In een massasprint was hij duidelijk de snelste. Arnaud Démare en Sonny Colbrelli vervolledigden het podium.

Op de Oude Kwaremont, zo’n 85 kilometer voor de finish, ontstond onder impuls van Yves Lampaert een omvangrijke kopgroep. Heel wat grote namen én ploegen waren voorin vertegenwoordigd. Even leek het erop dat de overwinning naar één renner van de tweeëntwintig koplopers zou gaan, maar daar besliste vooral Astana en Team Lotto NL-Jumbo anders over.

Het gat werd dus gedicht en zo maakte Jens opnieuw kans op het podium. Op circa 20 km van het einde, probeerde het LTS-team (met ‘Buskrut) door middel van een serieuze inspanning een elitegroepje los te werken van het peloton, echter was de splitsing van korte duur.

In het slot probeerden nog enkele renners hun geluk, maar de verwachte massaspurt werd een feit. Tijdens de eindsprint zat Jens iets te ver gepositioneerd, waardoor hij ontgoocheld vrede moest nemen met een 15de plaats in de eindklassering.

Komende wedstrijden van Jens zijn:
- 03/03 Strade Bianche
- 07/03-13/03 Tirreno-Adriatico

Grtz,
the JDB’s

KBK 2

[top]
About the Author