09 Mar 2018

Strade Bianche wordt Strade Arancioni Marrone…

0 Comment

Op zaterdag 03 maart vertrok Jens ook in Strade Bianche. De ‘witte wegen’ kleurden dit jaar oranjebruin door de hevige regen en daarbij gaande de modder. Het lijstje aan renners die er volop wilden invliegen in de druilerige weersomstandigheden was niet zo groot, maar het werd een koers om duimen en vingers van af te likken.

LTS-copain, Tiesj Benoot, bleek tijdens de wedstrijd de allersterkste. De Gentenaar won na een indrukwekkende krachtinspanning. In de finale ging hij op en over de vluchters Van Aert en Bardet. Zo behaalde Tiesj zijn eerste overwinning bij de profs! Een zege om zekerlijk in te kaderen! Een moegestreden, maar fiere Wout van Aert mocht als derde mee op het podium.

1) Tiesj Benoot
2) Romain Bardet op 39’’
3) Wout van Aert op 58’’
DNF) Jens Debusschere

DNF staat voor ‘Did Not Finish’. Net zoals heel wat andere renners, want slechts 53 van de 147 gestarte renners bereikten de finish, staakte Jens vroegtijdig de wedstrijd.

In de beginfase had onze favoriet getracht mee te springen in de vroege vlucht, maar dit zonder het gewenste resultaat. Toen hij op circa 100 km van de eindstreep Tosh Van der Sande aan de kant zag staan met een platte tube, besloot het duo er samen de brui aan te geven.

2

[top]
About the Author