09 Mar 2018

Tirreno-Adriatico…

0 Comment

Rit 1: ploegentijdrit: 

Op woensdag 07 maart, startte Tirreno-Adriatico. Dit met een vlakke ploegentijdrit over 21,5 km. Het Lotto Soudal team werd hierin 16de. Met een gemiddelde van 55,4 km/u strandden de LTS’ers op 58 seconden van de winnaars, het BMC Racing Team.

1) BMC Racing Team

2) Mitchelton-Scott op 4”

3) Team Sky op 9”

16) Lotto Soudal op 58”

Op één kilometer van het einde moest Jens zich laten uitzakken.

Rit 2:

1) Marcel Kittel

2) Peter Sagan

3) Giacomo Nizzolo

13) Jens Debusschere

Op donderdag won Marcel Kittel de eerste rit in lijn in Tirreno-Adriatico. In de verwachte massasprint was de Duitse sprintbom de snelste. Zo behaalde hij z’n eerste overwinning voor Team Katusha-Alpecin.

De LTS’ers deden er alles aan om Jens in een mooie plaats aan de sprint te laten spurten. Het was Tiesj Benoot die Jens in de laatste hectometers uitstekend piloteerde. Hij bracht onze favoriet helemaal vooraan via de linkerkant van de weg, maar een fractie van een seconde later zat Jens ingesloten. De kans op een hele dichte plaats was op die manier vervlogen. Gefrustreerd reed Jens als 13de over de finishlijn.

Kop op Jens!

Rit 3:

1) Primoz Roglic

2) Adam Yates op 3”

3) Tiesj Benoot op 6”

73) Jens Debusschere op 6’12”

Op een geaccidenteerd parcours won de ex-schansspringer, Primoz Roglic, de derde etappe van de Tirreno. Het was een lange etappe waarin de renners 234 km moesten afleggen. Het ging voortdurend op en af en in de finale moest het peloton twee kleine rondjes rijden. Daarin zat tweemaal een steile muur, met stijgingspercentages tot 15%. Eveneens was dit de eindstrook. Roglic plaatste zijn aanval verrassend vroeg, de andere kansmakers op de winst kwamen allen te laat. Jens reed in dienst van Benoot, die sterk derde werd. Zijn taak bestond erin de kopman uit de wind te zetten en hem van de nodige energie en drank te voorzien.

Rit 4:

1) Mikel Landa

2) Rafal Majka

3) George Bennett

122) Jens Debusschere op 18’32”

De koninginnerit werd gewonnen door Mikel Landa. Op zo’n twee kilometer van de finish plaatste de Spaanse berggeit zijn versnelling. De andere bergop-kleppers in het peloton aarzelden iets te lang en zo was de vogel gaan vliegen. LTS-speerpunt, Benoot, eindigde zesde op 6 seconden. Wederom probeerde Jens z’n steentje bij te dragen aan Tiesj.

Rit 5:

1) Adam Yates

2) Peter Sagan op 7’’

3) Michal Kwiatkowski op 7’’

83) Jens Debusschere op 11’08”

De vijfde rit was wederom een etappe die je allerminst als vlak kon omschrijven. Heel wat steile hellingen werden onder de wielen van de renners geschoven en uiteindelijk bleek Adam Yates deze keer de beste. In zijn zog eindigden de betere klimmers en sterke punchers. Benoot strandde net buiten het podium op een knappe vierde plaats.

Rit 6:

1) Marcel Kittel

2) Peter Sagan

3) Maximiliano Richeze

6) Jens Debusschere

Rit 6 stond vooraf door de sprinters aangeduid met een rode stip. Een korte etappe over 153 kilometer en naar het einde toe zo goed als vlak. ‘De gouden kip’ alias Marcel Kittel won opnieuw de massaspurt. Jens behaalde een heel mooie zesde plaats. Op 15 kilometer voor het einde had onze favoriet nog af te rekenen met een platte tube. Na een helse achtervolging kon Jens opnieuw aansluiten in het peloton en zelfs nog een puike ereplaats uit de brand slepen.

Rit 7: individuele tijdrit

1) Rohan Dennis

2) Jos van Emden op 4’’

3) Jonathan Castroviejo op 8’’

134) Jens Debusschere op 2’24’’

De specialisten tegen de klok konden zich opladen voor de afsluitende tijdrit in Tirreno-Adriatico. De Australiër en expert in het vak tegen de tijd, Rohan Dennis, imponeerde met een kanontijd en won net als vorig jaar de afsluitende tijdrit. Jens besloot het ‘kalmpjes’ (toch nog een gemiddelde van 44 km/u) aan te doen en eindigde op plaats 134. Het eindklassement ging naar Michal Kwiatkowski. Benoot strandde op een verbluffende vierde plaats en mocht de witte trui van beste jongere trots aantrekken.

 

Grtz,

the JDB’s!

[top]
About the Author