26 Mar 2018

Proud to be a JDB-fan! 5de plaats in Gent-Wevelgem

0 Comment

Gent-Wevelgem 2018:

Proud to be a JDB-fan! Zo titelde het eerste bericht over de sterke wedstrijd van Jens. Trots, dit zijn we na wat drankjes en een korte nachtrust nog steeds!

De sleutelmomenten:
1) Het BMC-team zorgde voor een moordend tempo op de plugstreets. Jens was heel attent en zat als 4de in het wiel van Van Avermaet.

2) Het echte ‘kaf van het koren scheiden’ gebeurde zoals verwacht op de tweede doortocht over de Kemmelberg. Sep Vanmarcke was de man die daar het peloton op sleeptouw nam. ‘Buzze’ weerde zich als een echte krijger en kwam als 8ste van de grote meute boven. Daarna vormde zich het kopgroepje met heel wat grote namen, waaronder Jens.

3) Drieëntwintig renners konden uiteindelijk sprinten voor de zege in Wevelgem. Wereldkampioen, Peter Sagan, was hierin de snelste. Een huilende Viviani en Démare vervolledigden het podium. Jens sprintte, na een uitstekende koers, naar een knappe 5de plaats.

Woensdag staat onze favoriet aan de start van Dwars door Vlaanderen. Een wedstrijd die hij twee jaar geleden won. Alvast veel succes én ‘t amusement gewenst, gozer!

Grtz,
the JDB’s.

[top]
About the Author