30 Mar 2018

Dwars door Vlaanderen (en de regen)

0 Comment

Dwars door Vlaanderen:

1) Yves Lampaert

2) Mike Teunissen op 2″

3) Sep Vanmarcke

dnf) Jens Debusschere

De renners hebben bij wijze van spreken nog maar net de kletsnatte Dwars door Vlaanderen achter de kiezen en toch praat men overal maar over één iets, namelijk de vooranalyses op Vlaanderens Mooiste, De Ronde van Vlaanderen.

Tijd om daar even verandering in te brengen, dachten de JDB’s. We spoelen wat terug in tijd en nemen even de wedstrijd van afgelopen woensdag onder de loep.

Vanaf de start in Roeselare werd er ruim twee uur bikkelhard gekoerst! Velen probeerden de gebruikelijke, vroege vlucht op poten te zetten, maar het lukte gewoonweg niet. Het was net alsof iedereen zo snel mogelijk aan de finish wilde zijn om nadien in de warme ploegbus te stappen. Reden: het k***eweer!

Op de eerste beklimming van de ‘côte de Trieu’ is er toch één dappere die eventjes een vrijgeleide krijgt, Luke Rowe neemt een kleine voorsprong. Niet veel later wordt de Welshman terug gegrepen. De opeenvolging van hellingen, kasseistroken en aanhoudende regen doen stap voor stap het peloton uitdunnen. Enkel de sterksten, die de slag niet misten, overleefden de schiftingen.

Uiteindelijk ontstond een vijftallige kopgroep onder impuls van Sep Vanmarcke. Hij plaatste een aanval op het einde van de Varent, zo’n 24 kilometer voor de aankomst. Enkel Lampaert, Pedersen, Teunissen en Boasson Hagen konden de aansluiting met ‘Beertie’ maken. Dit kwintet kon pokeren om de overwinning. Uiteindelijk bleek ‘John Deere’, ‘de Stier van Ingelmunster’ ofwel ‘Lampy’ de speler die de beslissende bet plaatste. Dit door in de slotkilometer een goed gemaskeerde aanval te plaatsen vanaf de kop van het groepje. Zo volgt de rasechte West-Vlaming zichzelf op op de erelijst van Dwars door Vlaanderen.

Jens ging goed mee met de eersten tot en met de afdaling van de tweede beklimming van de Knokteberg (alias ‘côte de Trieu’). Niet veel later (zo’n 6-tal kilometer verderop) spotten we hem in een vierde, achtergebleven groepje. Verkleumd van de kou door de aanhoudende regen, maar helderdenkend in het kopje, besluit Jens vroegtijdig de warmte van de bus en de douche op te zoeken. Een specifieke reden voor ‘het klopke’ kon/kan onze copain niet geven.

Op naar de volgende: zondag 01 april 2018 – De Ronde van Vlaanderen.

DDV 01

[top]
About the Author