02 Apr 2018

Het relaas van Vlaanderens Mooiste

0 Comment

Ronde van Vlaanderen:
1) Niki Terpstra
2) Mads Pedersen op 12″
3) Philippe Gilbert op 17″
61) Jens Debusschere op 8’18″

Alweer een renner in blauwwitte uitrusting won gisteren een topwedstrijd! Voor de derde keer dit jaar was het Niki Terpstra die het zegegebaar mocht maken. Na GP Le Samyn en E3 Harelbeke kon hij gisteren ook Vlaanderens Mooiste aan z’n indrukwekkende voorjaarslijstje toevoegen.

De Nederlander van Quick-Step rondde het opnieuw solo af.

De beslissing viel toen Nibali, iets na de Hotond (+/_ 25 km voor de finish), een demarrage plaatste. Terpstra reageerde als enige en luttele meters verderop kieperde hij zelfs de Italiaan over boord. De eerdere vluchters (Langeveld, Van Baarle en Pedersen) werden door de sterke Nederlander opgerold en meteen daarna ook gelost. D’r op en d’r over heet dat dan in het wielerjargon. Pedersen probeerde z’n wagonnetje nog aan te haken, maar sloeg net niet in zijn opzet. De Deen bleef tussen de eenzame koploper en de achtervolgers hangen.

De wedstrijd van Jens verliep niet vlekkeloos. Op twee slechte momenten ging de ketting van de fiets er onfortuinlijk af. Dit op de tweede passage, halfweg de beklimming van de Oude Kwaremont, nadien nog eens bovenop de Koppenberg. Door die tegenpruttelende ketting moest hij op 45 kilometer van de meet het pelotonnetje met dé favorieten laten gaan. Het gevoel zelf was goed tot aan de laatste passage over de Oude Kwaremont. Toen was de moraal wat gezakt en liepen de benen stilletjes aan, maar volledig verstaanbaar vol. Uiteindelijk kwam Jens als 61ste binnen op circa 8 minuten van de winnaar.

Volgende wedstrijden:
Woe 04/04 – Scheldeprijs
Zon 08/04 – Paris-Roubaix

RVV 3

Grtz,
the JDB’s!

[top]
About the Author