09 Apr 2018

‘Buzze’ 10de in Paris – Roubaix

0 Comment

Paris – Roubaix:
1) Peter Sagan
2) Silvan Dillier
3) Niki Terpstra op 57”
10) Jens Debusschere op 2’31”

Het duurde opnieuw een lange poos vooraleer de eerste, vroege kopgroep gevormd werd. Na tal van pogingen was het eindelijk zo ver en konden we volgende namen voorin noteren: Wallays, Robeet, Duquennoy, Dillier, Bystrom, Soler, Smukulis, Soupe en Thomson.

In het peloton volgde de gekende uitdunning omwille van vermoeidheid, valpartijen, lekke banden, schakelproblemen, krampen, gevoelige handen en zo voort…

De move van de dag kwam van Sagan. Op 54 kilometer van het einde trok de wereldkampioen ten aanval. Niet op een kasseistrook, maar op een asfaltstuk tussenin waar de andere favorieten te veel naar elkaar bleven lonken. Zo liet ‘de Hulk’ een grote groep achtervolgers achter en reed richting de overgebleven koplopers: ‘Wally’ (Jelle Wallays) en Dillier. Samen hield dit trio een elitegroep voortdurend op achterstand.

Op de sector 7: de kasseistrook Cysoing à Bourghelles, kreeg ‘Wally’ het moeilijk en moest hij Sagan en de Zwitserse kampioen, Dillier, laten gaan. Heel spijtig voor de sterke Stadenaar, anders stond hij wellicht ook op het podium.

De afloop was zo gekend. Het trio werd dus een duo en de tandem Sagan-Dillier kon op de piste sprintten om de zege. In de achtergrond werd er gestreden om de ereplaatsen en het was uiteindelijk Terpstra die als derde mee het podium op kon.

Het verhaal en de reactie van Jens:
“Ik zou vooraf getekend hebben voor een plaats in de top tien, maar als je het wedstrijdverloop ziet dan hoop je op meer. Mijn grootste inspanning van de dag was de sprong die ik maakte van de tweede achtervolgende groep naar de eerste achtervolgende groep met daarin onder meer Van Avermaet en Vanmarcke. Op een bepaald moment (Carrefour de l’Arbre) in de finale ging het zo snel dat ik een aantal van hen moest laten gaan. Ik kwam terecht in een volgend groepje dat sprintte voor de zevende plaats. Er zat niet veel snee meer op en het werd de tiende plaats voor mij.”

“De koers is goed verlopen, enkel bij de valpartij op de eerste kasseistrook raakte ik achterop in een groep met Yves Lampaert, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Hun ploegmaats hebben ons vrij vlot teruggebracht en van dan heb ik geprobeerd me altijd voorin het peloton te handhaven. Ik voelde me conditioneel in orde. De tiende plaats in een monument als Parijs-Roubaix is zeker een mooi resultaat.”

‘Buskrut’ reed (alweer) een heel knappe wedstrijd!
We zijn trots op Jens!

Grtz,
The JDB’s!

  

Roubaix 7

Roubaix 2

Roubaix 8

[top]
About the Author