05 apr 2019

Gent-Wevelgem & Dwars door Vlaanderen

0 Reacties

Gent-Wevelgem:

Wederom een toptienplaats voor ‘Buskrut’ in Gent-Wevelgem!

Nochtans begon de wedstrijd niet veel belovend voor onze renner. De felle noordoostenwind zorgde voor vroeg waaierspektakel. In die openingsfase liet Jens zich ringeloren.

Wat velen (zowat iedereen) onmogelijk achtten, gebeurde toch… Vanuit een ogenschijnlijk verloren positie, reed men met enkele renners het gat dicht richting waaier twee. Hierbij kon Jens rekenen op grote steun van ploeggenoot Marco Haller.

Het waaiergeweld werd afgelost door enkele demarrages op de hellingen, maar uiteindelijk gingen we opnieuw naar een sprint met een ferm uitgedund peloton. Daarin toonde ‘De Stier van Stavanger’ zich de sterkste. In een chaotische sprint, wurmde Jens zich nog naar een tiende plaats. Puik gedaan, gozer!

https://www.focus-wtv.be/sport/kristoff-wint-snelle-gent-wevelgem?fbclid=IwAR0wn2TWDTekxp3Yi8TSoj7LOJGRIq35JkHywNH7_VAHCOMokd_gnWEmslY

Dwars door Vlaanderen:

Dwars door Vlaanderen:
1) Mathieu van der Poel
2) Anthony Turgis
3) Bob Jungels
68) Jens Debusschere op 2’29”

Dwars door Vlaanderen heeft er een mooie naam op de erelijst bij: Mathieu van der Poel.
De sterke Nederlander toonde zich erg aanvalslustig en werd hiervoor beloond.

In verschillende fases ontstond uiteindelijk een kwintet (Jungels, Benoot, Turgis, Pöstlberger en Vdp) die sprintte voor de dagzege. De polyvalente Nederlander ging met de grootste ruiker aan de haal.

Jens reed een attente koers! Hij was steevast in het eerste peloton (na de vluchters) te vinden, echter een onfortuinlijke tuimelperte in de laatste bocht elimineerde zijn kans op een knappe ereplaats. Rugklachten zijn het pijnlijke gevolg.

Hopelijk valt de schade mee!

Grtz,
The JDB’s!

* via deze link een glimp van het onfortuinlijke moment:
https://sporza.be/nl/2019/04/03/ddv-drucker-val/

[begin]
Over de schrijver