15 Apr 2019

Terugblik voorjaar…

0 Comment

Roubaix 7

Via onderstaande link vinden jullie een overzicht van Jens’ uitslagen in 2019:
http://jensdebusschere.be/overzicht-2019

Afgelopen woensdag, in de Scheldeprijs, reed Jens nog een prima wedstrijd. In het waaierspel voorafgaand aan de, zo blijkt meer en meer onmogelijke af te wenden massasprint, was hij steevast bij de eersten te vinden. Dit ondanks een valpartij en mechanische pech. In de eindsprint koos men voor ploegmaker, Haller, die een knappe 7de plaats bemachtigde.

Zondags nadien verliep Parijs-Roubaix niet zoals gehoopt. De benen konden de gewenste wattages niet wegtrappen en ‘Buskrut’ verliet vroegtijdig de wedstrijd. Voorgaande dagen had hij wat last van keelpijn en waarschijnlijk heeft dit euvel ook z’n vorm van de dag beïnvloed. Een ziektekiem zit mogelijks ergens in z’n lijf te broeden. Alvast, dit zou een logische verklaring zijn voor de mindere dag.

Na ‘de hel van het Noorden’ was er enerzijds plaats voor geluk omdat Politt een beresterke wedstrijd reed én knap tweede werd. Anderzijds speelden er zich heel wat knagende vragen af in het hoofd van onze favoriet…

Jens (die er alles voor doet!) had ongetwijfeld gehoopt op meer tijdens het voorjaar, maar overwinningen (of podiumplaatsen) komen natuurlijk niet vanzelf! Een mengelmoes van een superdag – geluk – gespaard van ziekte – juiste keuzes maken – genoeg mentale en fysieke rust – een sterk team – een volgwagen die hopelijk een zo dicht mogelijk volgnummer heeft – een tube die het net niet begeeft op die ene steen -
en wat nog allemaal… bepalen of die overwinning er (opnieuw) komt.

Laten we het onderstaande vooral niet vergeten:
1) Jens is momenteel in het bezit van zestien profoverwinningen! Wadde, zestiene?! Ja!!
2) Hij trekt niet ten strijde tegen ‘Jan & Mieke’ maar tegen wereldtoppers als: Sagan – Van Avermaet – Van der Poel – … (excuses aan al diegenen die ik hier nu niet opnoem).
3) Het seizoen is nog ‘oooo’ zo lang!
4) Enkele knappe ereplaatsen zijn er toch in 2019 te vinden.
5) Jens heeft z’n rust met vrouw & dochter thuis zeker verdiend!!

Gozer, geniet er (eventjes) ten volle van!

Grtz,
the JDB’s!

[top]
About the Author