27 Jun 2017

BK Antwerpen: uitslag + verslagje

0 Comment

BK Antwerpen – zondag 25/06
1) Oliver Naesen
2) Sep Vanmarcke
3) Jasper Stuyven
23) Jens Debusschere 1’20”

Velen hadden het vooraf voorspeld: ‘het wordt geen massasprint.’ En gelijk hadden ze! Op het biljartvlakke parcours in Antwerpen maakten de bochten, het vele aantal kilometers en uiteindelijk ook voor een klein stuk de kasseistroken, de wedstrijd slopend.

In de voorlaatste ronde ontstond er na tal van versnellingen uiteindelijk een kopgroep met enkele sterke mannen. De eerste groep bestond uit 14 renners maar even later werd die groep herleid tot 5 man. Dit na doortrekken van Naesen. Het elitegroepje: Naesen, Vanmarcke, Keukeleire, Stuyven en Van Hooydonck.

Wie uiteindelijk de Belgische, tricolore trui mocht over z’n schouders trekken werd beslist in een sprint met z’n vijven. Vanmarcke probeerde z’n metgezellen te verrassen door van heel ver aan te gaan. Er zat heel wat snee op die sprint maar uiteindelijk kon Oliver Naesen hem in de slotmeters remonteren, een verdiende winnaar die met een prachtige jump de wedstrijd naar zich toe trok!

Jens had na twee ronden opnieuw last van z’n rug. Men hoopte het probleem op te lossen met een pijnstiller of twee maar dit bracht geen zoden aan de dijk. Op circa 40 kilometer van de finish reed ‘Buskrut’ nog steeds vooraan maar op de beslissende versnellingen op het einde had onze favoriet geen antwoord…

Met z’n allen hopen we op een spoedig en volledig herstel.

Bij deze willen we nog enkele mensen bedanken:
alles supporters die de trip naar het BK met de JDB-fans maakten, de uitbaters van Café de Sportkring die zorgden voor de aangename ontvangst voor het ontbijt en terugkomst, de medewerkers van Lotto Soudal die hadden gezorgd voor de nodige voorzieningen ter plaatse en enkele cateringbons, de renners en in het bijzonder onze favoriet, Jens Debusschere, die ons een mooie wedstrijd gaf om te volgen en ook alle anderen die zich het persoonlijk aantrekken om niet in dit lijstje te staan.

Grtz,
the JDB’s!

BK 2

[top]
About the Author